(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VIŠŇOVÉ /TŘEŠŇOVÉ/ ŘEZY
Potřebné ingredience
Potřebujeme : 1 Heru, 250 g moučkového cukru, 5 vajec, 260 g polohrubé mouky, trochu mléka, kakao, ½ prášku do pečiva, kompotované višně nebo třešně, 250 g másla, 2 polévkové lžíce cukru, 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Utřeme 1 Heru, 250 g moučkového cukru a 5 žloutků, přidáme a dále zapracujeme 260 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, trochu mléka a nakonec sníh z oddělených bílků.
Do třetiny těsta přidáme kakao. Na vyšší plech nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované višně nebo třešně (ze sklenice o obsahu 0,75 litru; višně jsou chutnější) a upečeme.
Krém : šťávu z višní doplníme do ½ litru vodou, přidáme dvě polévkové lžíce cukru, jeden vanilkový puding a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme 250 g másla a přidáme k němu vychladlý krém. Takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Do třetiny těsta přidáme kakao. Na vyšší plech nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované višně nebo třešně (ze sklenice o obsahu 0,75 litru; višně jsou chutnější) a upečeme.
Krém : šťávu z višní doplníme do ½ litru vodou, přidáme dvě polévkové lžíce cukru, jeden vanilkový puding a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme 250 g másla a přidáme k němu vychladlý krém. Takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
11. 8. 2009, 21:21